Verduurzaming financieren

Verduurzaming als bedrijf

Energieprijzen rijzen op dit moment de pan uit. Voornamelijk voor bedrijven die veel energie verbruiken kan dit grote problemen opleveren. Gelukkig is verduurzaming tegenwoordig niet meer enkel goed voor de status van het bedrijf, maar kan het ook financieel een hele verstandige keus zijn.

Wanneer je als bedrijf zonnepanelen inzet kun je deze al in 3 jaren hebben terugverdiend wanneer het vanuit eigen middelen wordt gefinancierd, echter is er momenteel ook een manier om zonnepanelen te leasen.

Verduurzaming leasen

Bij leasen denkt men voornamelijk aan auto’s of machines. Het is nu voor het eerst mogelijk om ook zonnepanelen te leasen, hierdoor kan er in de eerste maand na de installatie als fors worden bespaard op de energiekosten.

Benieuwd hoe het werkt? laten we snel een kop koffie drinken en begin ook met besparen!

Nog niet overtuigd? Lees hier onder hoe het is gegaan!

Hoe het is gegaan...

Het bedrijf van de familie Wielens verbruikt per jaar 65.000 kWh aan elektriciteit. Met de huidige hoge energieprijzen betaalden zij een voorschot van maar liefst € 1.900,- per maand. Door zonnepanelen te plaatsen kunnen zij hun energieverbruik zelf opwekken en daarmee een hoop maandelijkse kosten besparen. De uiteindelijk 212 benodigde zonnepanelen konden met behulp van de juiste financieringsmogelijkheid, namelijk door middel van een leaseconstructie, worden aangeschaft. 

De leaseconstructie is opgezet met een maandbedrag van € 950,- en een looptijd van 7 jaar. Met deze constructie kon het bedrijf direct € 950,- per maand besparen. Het grote voordeel van deze leaseconstructie is dat het bedrijf niet in één klap de gehele investering in liquiditeit kwijt is. Doordat de juiste meter al aanwezig was voor het plaatsen van de installatie waren de zonnepanelen al binnen 8 weken na de eerste kop koffie geplaatst. Zo begon het bedrijf binnen een kwestie van weken met het besparen van duizenden euro’s per jaar.

Ook besparen op energiekosten zónder de directe investering te dragen? Laten we dan snel een kop koffie drinken om de mogelijkheden te bespreken!

Hollink financieel advies

Onze partner Hollink Financieel Advies is een professioneel, onafhankelijk en vooruitstrevend financieel advieskantoor, gevestigd in Enschede.