Zonnepanelen

Wil jij onafhankelijk  persoonlijk advies over de voor- en nadelen van zonnepanelen? Dan ben je bij Vlaanderen Advies aan het juiste adres! Naast het advies over zonnepanelen kunnen we u ook informeren over de mogelijkheden van subsidies.

Onafhankelijk advies over

Zonnepanelen

Voor zonnepanelen in Twente wil je natuurlijk het beste advies. Het belang van leveranciers of verkopers is vaak slechts één ding, namelijk zonnepanelen verkopen. 

Door eerlijk en onafhankelijk advies komen we samen tot de beste keuze!

Hoe werken

Zonnepanelen?

Aan de binnenkant van een zonnepaneel bevinden zich zonnecellen. De zonnepanelen bestaan uit twee lagen, waartussen stroom wordt opgewekt zodra er licht op schijnt. Deze stroom is echter nog niet direct toepasbaar binnenshuis; het is namelijk gelijkstroom. Om de stroom binnenshuis te gebruiken moet het wisselstroom worden. Dit gebeurt met behulp van een omvormer. Een omvormer zet de gelijkstroom om naar wisselstroom zodat bet bruikbaar is voor alle apparaten binnen jouw woning. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

De voordelen van zonnepanelen

Opbrengst van zonnepanelen

Door de energie die jouw zonnepanelen opwekken thuis te gebruiken bespaar je grote kosten op de maandelijkse energierekening. Wek je meer op dan dat je gebruikt? Dan krijg je dit vergoed via de salderingsrekening!

Voordelen voor uw huis

Door zonnepanelen te installeren verbeterd het energielabel van jouw woning. Aangezien de zonnepanelen op jouw huis ook voor de toekomstige eigenaar kostenbesparend zijn, zal de waarde van jouw woning eveneens stijgen.

Voordelen voor het milieu

Zonnepanelen zijn niet alleen kostenbesparend; ze zijn duurzaam en daarom goed voor het milieu! Door gebruik te maken van zonnepanelen stop je met het gebruik maken van uitputtende energiebronnen.

Onderhoudsarm

Een van de grootste voordelen van zonnepanelen is dat je er als eigenaar bijna geen omkijk naar hebt. De zonnepanelen werken stil, zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud.

Opbrengst van zonnepanelen

De opbrengst van een zonnepaneel is afhankelijk van een aantal factoren. Een van de belangrijkste factoren zijn de ligging en hoek van het dak. Zonnepanelen zijn het meest effectief op een dak gericht op het zuiden, onder een hoek tussen de 15 en 55 graden. Op een plat dak is het mogelijk de hoek van de zonnepanelen zelf te bepalen. Ook het seizoen en de temperatuur van belang; op zonnige dagen levert een zonnepaneel logischerwijs meer rendement dan bewolkte dagen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Subsidies voor zonnepanelen

Particulier

In 2020 zijn er voor consumenten geen landelijke aankoopsubsidies voor zonnepanelen.

Wel is er de mogelijkheid om de BTW over je investering terug te vragen. Dit kunnen wij voor u regelen.

MKB

Investeert u als bedrijf in zonnepanelen? Maak dan gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Voor uw investering kunt u dan 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Daarnaast kunt u ook gebruik    maken van de   kleinschaligheids- investeringsaftrek (KIA). Hierbij kunt u 28% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.

Grootzakelijk

De SDE+ subsidie zonnepanelen stimuleert duurzame productie van elektriciteit en warmte door middel van zonnepanelen of zonnecollectoren. Middels de SDE+ subsidie kunt u 15 jaar lang subsidie ontvangen op uw installatie. 

Belangrijk om te weten

Veelgestelde vragen

Dit is afhankelijk van de grootte van de zonnepanelen. Een groot zonnepaneel levert logischerwijs meer vermogen op, maar zal ook meer ruimte in beslag nemen. Tijdens een onafhankelijk adviesgesprek gaan wij samen zoeken naar een passende oplossing.

Dit is afhankelijk van een paar punten. Niet alleen het type warmtepomp speelt een rol, ook het rendement van de zonnepanelen en het stroomverbruik van de warmtepomp zijn van belang. Tijdens een onafhankelijk adviesgesprek zullen we samen berekenen wat de benodigdheden zijn voor jouw woning.

De keuze bestaat tussen mono zonnepanelen en poly zonnepanelen. Deze soorten zonnepanelen hebben elk een aantal verschillende eigenschappen die ze onderscheidt. De belangrijkste voorbeelden zijn efficiency, capaciteit en uiteraard de prijs. Middels een onafhankelijk adviesgesprek zullen de voor- en nadelen van beide soorten zonnepanelen toelichten zodat jij een overwogen keuze kan maken. 

Wanneer je bij ons een traject voor de aanleg van zonnepanelen start zal alles volledig voor je worden geregeld. Zowel levering als plaatsing van de zonnepanelen zijn geen punt van zorg voor jou. Tijdens een onafhankelijk adviesgesprek kunnen wij de mogelijkheden bespreken.

Zonnepanelen zijn natuurlijk een grote investering. Ze zijn niet alleen duurzaam en goed voor het milieu, maar ze leveren de consument op de lange termijn ook geld op! Daarnaast dalen zonnepanelen jaarlijks in prijs, terwijl de prijzen voor zowel gas als elektra elk jaar fors stijgen! Tijdens een onafhankelijk adviesgesprek zullen wij jou van vrijblijvend advies voorzien over het plaatsen van zonnepanelen.

Wanneer je zonnepanelen aanschaft voor de airconditioning is het aantal panelen volledig afhankelijk van het soort airco en het aantal kWw dat de airconditioning unit verbruikt. Des te meer vermogen de unit verbruikt, des te meer zonnepanelen benodigd zijn om hem van stroom te voorzien. Middels een onafhankelijk adviesgesprek gaan wij samen naar een passende oplossing zoeken.

Het maximum aantal zonnepanelen wordt bepaald door een aantal criteria, zoals bijvoorbeeld de draagkracht van je dak. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het aantal zonnepanelen dat op jouw groep past en hoeveel zonnepanelen je kan terugleveren via jouw meterkast. Tijdens een onafhankelijk adviesgesprek zal je vrijblijvend advies krijgen over het aantal zonnepanelen die je kan plaatsen.

Het reinigen van je zonnepanelen is normaal gesproken alleen van belang wanneer je merkt dat het rendement van de zonnepanelen daalt. Wanneer je toch merkt dat het rendement daalt en besluit om de panelen te reinigen, is belangrijk om slechts reinigingsproducten te gebruiken die de panelen niet beschadigen. Gebruik bijvoorbeeld altijd een tuinslang in plaats van een hoge drukspuit. Tijdens een onafhankelijk adviesgesprek zullen al jouw vragen volledig volledig worden beantwoord.