Warmtepompen

Wil jij onafhankelijk advies aan huis over de voor- en nadelen van een warmtepomp? Dan ben je bij Vlaanderen Advies aan het juiste adres. Naast onze professionele adviezen over een warmtepomp helpen wij jou concreet te berekenen wat een warmtepomp jou gaat kosten en belangrijker; wat het jou gaat opleveren!

Onafhankelijk advies over

Warmtepompen

Wil jij een warmtepomp aanschaffen in Twente? Dan ben je bij Vlaanderen Advies aan het juiste adres.  Aangezien het advies van ons onafhankelijk is, garanderen wij jou de beste keuze. Bij Vlaanderen Advies streven we niet voor niets voor gewoon onafhankelijk en eerlijk advies.

01

Onafhankelijk adviesgesprek

Omdat wij onafhankelijk zijn van verkopers en leveranciers, krijg jij bij ons oprechte adviezen.

02

Kostenbesparende berekening

We berekenen wat een warmtepomp jou concreet gaat kosten en besparen.

03

Bestelling en plaatsing van de warmtepomp

De bestelling en plaatsing van de warmtepomp wordt volledig voor jou geregeld. 

Een warmtepomp voor

Duurzame verwarming

Een warmtepomp zorgt voor duurzame energie door warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Concreet zorgt dit ervoor dat er minder (of helemaal geen) stookkosten in huis benodigd zijn om het huis te verwarmen. Dit scheelt blijvende kosten op de maandelijkse energierekening, en is beter voor het milieu. Kortom zijn de voordelen van een warmtepomp:

  • Een hoog rendement
  • Lagere energiekosten
  • Duurzaamheid
  • Mogelijke subsidies
  • Een lange levensduur
  • De voordelen van een

    Warmtepomp

    Belangrijk om te weten

    Veelgestelde vragen

    Een warmtepomp is een uitstekende energieleverancier. Met behulp van een warmtepomp is het mogelijk om ‘gratis’ energie te winnen uit bijvoorbeeld de aarde, water of de lucht. Je koopt in feite een klein gedeelte energie in om dit om te zetten in grotere hoeveelheden ‘gratis’ energie. Aan de hand van een onafhankelijk adviesgesprek zal dit volledig worden toegelicht.

    Het installeren van een warmtepomp kan een ingewikkelde klus zijn. Wanneer je bij ons een traject start voor de installatie van zonnepanelen zal alles volledig worden geregeld. Zowel levering als installatie van de warmtepomp zijn geen punt van zorg voor jou. Tijdens een onafhankelijk adviesgesprek kunnen wij de mogelijkheden bespreken.

    Een gemeente is bij wet verplicht om warmtenet plannen per wijk op te stellen. Ga daarom altijd eerst bij de gemeente na om te kijken of jouw woning binnen 7 jaar op het warmtenet gaat. Indien dit het geval is, is het aangeraden een onafhankelijk adviesgesprek in te plannen aangezien dit de situatie voor de gewone consument gecompliceerd kan maken.  

    Tot 2021 is het mogelijk subsidie te krijgen op een warmtepomp. Het is echter alleen mogelijk wanneer de pomp aan bepaalde eisen voldoet. Zo moet de pomp bijvoorbeeld onderdeel zijn van een verwarmingstoestel. Ook de hoogte van de subsidie hangt af van het soort warmtepomp. Middels een onafhankelijk adviesgesprek zal dit volledig worden toegelicht, zodat jij het niet meer hoeft uit te zoeken!

    Wanneer particulieren een warmtepomp in huis halen, is dit bijna altijd een lucht/warmte-pomp. Dit is namelijk efficiënter, betaalbaarder en hij werkt uitstekend samen met zonnepanelen. Bij een lucht/warmte-pomp ontstaat een (zeer kleine) kans op lekker, aangezien hij op water loopt. Het is daarom verstandig een de warmtepomp zo laag mogelijk in huis te plaatsen. Tijdens een onafhankelijk adviesgesprek zullen we samen beste locatie opzoeken.

    Dit is afhankelijk van een aantal aspecten. Allereerst maakt de zwembad warmtepomp constant een licht geluid. Het kan daarom irriterend zijn hem dicht bij een terras te zetten. Verder is het belangrijk dat er voldoende luchtstroom aanwezig is, en de leidingen kort. Dit heeft alles te maken met de efficiëntie van de pomp. Tijdens een onafhankelijk adviesgesprek zoeken wij de ideale locatie voor jouw zwembad warmtepomp. 

    Een warmtepomp onttrekt warmte uit de lucht, de bodem of uit grondwater, en zet dit om in bruikbare energie. Een warmtepomp werkt op stroom. Kortom neemt het stroomverbruik toe, en het gasverbruik af. Middels een onafhankelijk adviesgesprek zal de volledige werking van de warmtepomp worden uitgelegd.  

    Er zijn vele soorten warmtepompen met elk zijn voor- en nadelen. Zo zijn er warmtepompen om water, lucht of beide te verwarmen. En er zijn zelfs warmtepompen voorzien van een airco voor de zomer. Tijdens een onafhankelijk adviesgesprek zal dit alles worden toegelicht.